Redaktion

henrik Henrik Bondesson - skribent
Henrik studerar för tillfället ekonomi i Göteborg. Han har studerat japanska och varit utbytesstudent vid Shizuoka universitet (söder om Tokyo). Henrik kan även uttrycka sig väl i tal och skrift på tyska. Henrik besitter dessutom gedigna kunskaper i det japanska taxisystemets management.
karamel Johan Rhedin - webbmaster, skribent, översättare
Jag har studerat japanska på Stockholms Universitet och som utbytesstudent i Japan på Tokai University i Sapporo. Efter utbytestiden jobbade jag som webbdesigner i Tokyo i ett halvår innan jag återvände till Sverige. Nu bor jag sedan några år i Stockholm tillsammans med Amio. Men jag letar alltid efter anledningar till att åka tillbaka till Japan igen.
pixelperfect pixelperfect - illustratör/designer
Art Director och illustratör med jobbet som hobby. Driver idag egna designbyrån Pixelperfect och försöker vara trogen mina moderna renässansideal genom att balansera fysiska och kreativa utmaningar. Har överlag en holistisk syn på livet och är ändlöst fascinerad av bildspråk och visuell kommunikation. Ser i det japanska offentliga rummet och (populär)kulturen en outsinlig källa till inspiration och tycker om att anlägga fler perspektiv på tillvaron.
robert Robert Törnqvist - skribent
Förra året var Robert i Osaka, som utbytesstudent och fortsätter nu sina studier i ekonomi och japanska i Göteborg. Robert tycker om tåg, särskilt snabba japanska tåg. På sin fritid spelar Robert banjo samt fäktas på den lokala Kendo-klubben.
amio amio - innehållsproducent, skribent, översättare, illustratör
Jag har bott i Stockholm sedan 2001 tillsammans med karamel. Ursprungligen kommer jag frå Nagasaki. Jag tycker om att sjunga, se på film, läsa, teckna, interiör och design, choklad och japansk mat. Jag tycker illa om matte, otrevliga människor, sprutor och när det är för varmt.
tahiro tahiro - ansvarig för berättelserna, skribent
Från oktober 2000 till mars 2001 bodde jag i en förort i Stockholm. Jag varken jobbade eller var utbytesstudent, utan bara bodde där.
Jag fick ut något riktigt stort av min ca fem månader långa vistelse, bl.a. oersättliga kompisar.
Efter den tiden hade jag en stark vilja att leva på ett enkelt och unikt sätt.
- Hur kom det sig att jag började tänka så?
- Det är något som jag vill upptäcka, tillsammans med medskribenter och läsare, genom Sweden Monogatari.
yophen yophen - utvecklare/skribent
Yophen har levt sedan 1977 och har vuxit upp i Stockholm. Han jobbar som webbutvecklare och skriver även lite musik då och då.
Kyckling tillhör Yophens favoritmat, även om ramen inte kommer långt därefter. Några timmar i veckan spenderar Yophen med att träna Taekwondo, men efter ett tag blir han snurrig i huvudet och måste sätta sig ned.
Intresset för Japan har är något som funnits i Yophens liv under en längre tid. Han har pluggat japanska i c:a 5 år, men skriver fortfarande kanji ungefär lika dåligt som när han började. Något han hoppas ska botas när han flyttar till Japan. När det blir vet ingen.
Tillsammans med Amio och Karamel har Yophen upplevt många äventyr i både Sverige och Japan och han önskar verkligen att SweJap kommer att låta svenskar och japaner komma närmare varandra och, att ha kul!

Skribenter och medarbetare

fika - skribent
Om jag ska nämna en sak som jag fick med mig när jag bodde i Sverige mellan 1999-2000, skulle jag säga "att fika". Sedan jag kom hem till Japan har jag spridit fika-seden till vänner och bekanta.
Under min tid i Sverige fick jag många tillfällen att putsa upp min känsla för utmaningar. Jag dansade folkdans och bugg, spelade innebandy, åkte skridskor, paddlade kanot och målade.
Man måste ta sig an alla utmaningar som livet har att bjuda på.
my - skribent
peter - skribent/översättare
sam - skribent
Jag har levt i 27 år och har kommit fram till följande viktiga slutsatser.
  1. Människor som har huvudet bland molnen är lätta att tala med, bara man är beredd att klättra lite.
  2. En människas bästa år infaller nästan alltid omkring 6-års åldern.
  3. Sverige ligger för nära nordpolen för folkets bästa.
  4. Killen som uppfann öl visste vad han höll på med.
  5. Det är bäst att uppfinna en bra el-bil snabbt!
  6. Det är ganska kul att göra listor.
yoshimi - skribent
Mitt första möte med Sverige var på hösten 2001. Jag såg en video om Sverige och bestämde mig genast, "Nån gång ska jag åka dit!".
Ungefär ett och ett halvt år senare blev det verklighet. Jag kom till Sverige på en 3 månaders utbyteskurs genom mitt universitet. Efter det var jag fast!
Jag fick massor av nya vänner och minnen för livet. Nu är jag hemma i Japan igen, men det går inte en dag utan att jag längtar till Sverige.
Amy55y - webbmasterassistent

Fatal error: Call to undefined function session_is_registered() in /home/swejap/public_html/footer.php on line 46