Den kanske mest omfattande avdelningen på Swejap.com är just den som erbjuder tips och råd för både novis och japanveteran. Vår ambition är att kunna erbjuda kort och koncis guidning till alla företeelser, evenemang och aktiviteter du som läsare vill veta mer om eller kan ha nytta av.

Har du någon gång undrat hur många Japaner det egentligen finns, eller hur de alla får plats på de öar landet består av? Då kan vi rekommendera att du tar en titt på Fakta om Japan.

Planerar du att studera en kortare eller längre period i Japan bör du istället titta närmre på vår omfattande studieguide. Här finns det mesta du behöver veta för att kunna förbereda dig inför studier i allas vårt favoritland Japan. Du får tips och råd om hur du väljer skola, och vilka utbyten svenska universitet och studieförbund idag kan erbjuda. Naturligtvis finns även information om studiemedel och de stipendier du kan söka för att finansiera din vistelse.

Skulle du bli ordentligt biten och besluta dig för att stanna i Japan, kan vi under rubrikerna Jobba respektive Bo & Leva erbjuda gott om information om hur du hittar en lägenhet, skaffar (och behåller) ett jobb och till och med vad du kan göra på helgerna för att spendera dina första surt förvärvade japanska yen!

Är du intresserad av japansk kultur, men tröttnat på tjatet om manga och anime, rekommenderar vi en titt under avdelningen Kultur. Här kan du istället få lära dig konsten att gå på tebjudning, hur du undviker sociala fadäser, och hur du lättast smälter in i sociala sammanhang. Avdelningen uppdateras kontinuerligt med artiklar om allt från konsthistoria, högtider, mat och dryck, till familjebildning och det japanska skolsystemet.

Andra matnyttiga guider vägleder dig inför och under din första japanresa, och erbjuder smidig och dagsaktuell valutakonvertering. Är du designintresserad har Japan naturligtvis mycket spännande att bjuda på och Swejap.com guidar därför lättsamt genom lekfull produktdesign, sinnrik förpackningsdesign, grafisk design och inredning med mera.

För alla svenska sushi-älskare hostar Swejap.com nu även den omfattande Sushiguiden – Sveriges i särklass mest populära genväg till bra sushi! Så välj fritt mellan våra matnyttiga guider och låt dig väl smaka!

Skulle du sakna något är du naturligtvis varmt välkommen att höra av dig till oss på redaktionen@swejap.com!


Fatal error: Call to undefined function session_is_registered() in /home/swejap/public_html/footer.php on line 46