En stor del av intresset kring Japan som nation - och inte minst popkulturellt fenomen - för också med sig en nyfikenhet inför det fantastiska japanska språket. Att bemästra detta språk är dock inte någon lätt uppgift.

För att underlätta för dig som vill göra en djupdykning i ämnet, eller bara är nyfiken på att se vad japanska egentligen är för något, har vi sammanställt lättlästa och roliga ordlistor under Dagens ord, men även lite knivigare ordvitsar och kluriga tungvrickare.

Om du vill ta steget att börja studera, men inte har tid eller möjlighet att anmäla dig till en japanskakurs där du bor, finns gott om material för självstudier på Swejap.com. Kika till exempel gärna närmre på våra Kanji-lappar som hjälper dig att memorera de viktigaste ideogrammen som förekommer i det japanska språket.

Läs också gärna våra rekommendationer för kurslitteratur, prisvärda uppslagsverk (både elektroniska och traditionella) och de språkträningsprogram som faktiskt finns tillgängliga för den studiesugne som har tillgång till egen dator.

Under våren 2006 kommer vi att kunna erbjuda kurser i japanska på flera olika nivåer, och även knyta en japanskalärare till communityn som kommer att kunna besvara dina frågor och skriva exklusivt självstudiematerial för dig som är medlem på Swejap.com.

Håll ögon och öron öppna för fler nyheter och språkträningsmaterial under året!

Gambatte kudasai!


Fatal error: Call to undefined function session_is_registered() in /home/swejap/public_html/footer.php on line 46