Japan äntligen nummer ett!
2006-03-22

Japan är nu officiellt nummer ett i världen inom baseball. Det japanska baseball-laget slog Kuba med 10-6 i finalen av det inledande World Baseball Classic, och blev därmed de första världsmästarna i baseball.

Med starka insatser från MLB-stjärnor som Ichiro och hemmabaserade spelare som slagmannen Matsunaka Nobuhiko och catchern Satozaki Tomoya, tog sig det japanska laget förbi några riktigt nervösa passager i matchen. Den tidigare San Diego Padres-pitchern Ohtsuka Akinori satte slutligen den sista spiken i Kubas kista.

Under ledning av baseball-legenden Oh Sadaharu har det japanska lagets kamp följts av en mycket stor TV-publik på hemmaplan - tittarsiffrorna för semi-finalen mot Sydkorea var otroliga 50.3% - och laget återvänder hem för att välkommnas som hjältar.

Ichiro plockades ut av TV-reportrar för den första "hjälteintervjun" och var tydligt överväldigad av vad han och hans lagkamrater åstadkommit. "Otroligt! Jag är så lycklig. Vilket fantastiskt lag!" sade han med ett leende från öra till öra. Han själv, Satozaki och den inledande pitchern Matsuzaka Daisuke utnämndes till "the WBC Best Nine", medan Matsuzaka blev tävlingens MVP (Most Valuable Player).

Källa: Japan-Zone


Sida: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |


Fatal error: Call to undefined function session_is_registered() in /home/swejap/public_html/footer.php on line 46