Watanabe Ken skriver om sin sjukdom
2006-04-17

Skådespelaren Watanabe Ken (Last Samurai, Batman Begins) har färdigställt sin första bok. Innehållet i "Dare? - Who Am I?" är baserat på dagboksanteckningar som Ken skrivit under filmandet av "Ashita no Kioku" (Morgondagens Minnen) som beräknas ha premiär i Japan den 13 maj i år. Ken, som också är filmens exekutiva producent, spelar en man som utvecklar Alzheimers redan i tidig ålder.

Efter att själv ha kämpat med luekemi som han drabbades av 1989, på toppen av sin karriär, och som slutligen ledde till skilsmässa förra året, har de senaste åren inneburit en rejäl nytändning för Ken, både i privatlivet och karriärmässigt. Han gifte om sig med skådespelerskan Minami Kaho (42) i december och har gjort uppskattade insatser i flera stora Hollywood-filmer, nu senast Rob Marshall's "Memoirs of a Geisha".

Ken säger att han egentligen började att skriva dagbok som en väg till självkännedom. "När jag fick veta att jag hade leukemi kändes det nästan ofattbart och jag tror att jag slöt mig och behöll alla mina känslor av smärta och sorg inombords. Men med tiden började jag långsamt att förstå att jag behövde släppa ut alla de där förträngda känslorna. Inspirationen och lusten att göra den här filmen kom djupt inifrån mitt hjärta."

Publiceringsdatum för den nya boken har ännu inte tillkännagivits.

Källa: Japan-Zone News


Sida: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |


Fatal error: Call to undefined function session_is_registered() in /home/swejap/public_html/footer.php on line 46