På Swejap.com's redaktion gör vi vårt bästa för att förse våra medlemmar med en bra blandning av japanrelaterad fakta och underhållning. Vi gör ingen distinktion mellan olika typer av nöjes- och featureinnehåll utan försöker blanda högt och lågt, det absurda, smala med det breda och publikfriande.

Om det är första gången du besöker Swejap.com rekommenderar vi att du tar dig en titt på vår stadigt växande samling Essäer, många av dem skrivna av japaner som någon gång turistat i Sverige, eller av olika anledningar beslutat sig för att stanna här. Texterna behandlar allt möjligt som man kan se, uppleva eller fundera över som besökare i Sverige eller Japan.

Du kan till exempel läsa om den svenska semlans historia, hur japanska toaletter fungerar, eller ta del av en kaotisk resa med tunnelbana i Tokyo.

Passa också gärna på att ta del av vår nya intervjuserie, som under vinjetten Ska vi fika återger samtal över en kopp kaffe med intressanta profiler i vår närhet. Bland de senaste trevliga prickar vi fikat med återfinns bl.a. den uppmärksammade textilkonstären och modeskaparen Christina Wemming, från Christina Wemming Stockholm. På dessa kaffedoftande sidor finner du även Satoko Koikes intervju med Dag Klingstedt, VD för framgångsrika designbyrån ErgonomiDesign i Japan.

Slutligen rekommenderar vi återkommande besök på avdelningarna Recensioner, där vi tipsar om böcker, film och musik, och länksamlingen som innehåller en hel del godbitar för dig som är intresserad av japan, och allt landet har att erbjuda.

Trevlig läsning!


Fatal error: Call to undefined function session_is_registered() in /home/swejap/public_html/footer.php on line 46